donderdag 6 oktober 2011

een herfstavondje alleen

Eindelijk heb ik nog eens de tijd gevonden om mijn blog bij te werken.
C is nog eventjes naar een vergadering op school, de kinderen zijn er niet, Poes ligt rustig te snorren naast mij en de kaarsjes branden al. Gezellig!
Eigenlijk hou ik wel van de herfst: zijn kleuren, de geur van natte bladeren, de peren aan de boom en de haard die (hopelijk straks) brandt.


Zojuist heb ik de laatste hand gelegd aan een "créchetasje", dit wordt een geboortegeschenkje voor Briek. Ben er eigenlijk wel een beetje trots op. het model tekende ik over van een boekentasje van een kleuter uit mijn klas.

Minder fier ben ik op de realisatie van mijn eerste rok. Nadat ik mijn versleten lievelingsrok volledig had ontmanteld, startte ik met het overtekenen van het patroon en het knippen van de (veel te duur betaalde) stof.
Het terug aan elkaar stikken en vooral het maken van de bovenband en het steken van de rits was een ander paar mouwen. Nu hangt hij daar te wachten tot ik het instikken van een rits onder de knie heb.
Hopelijk lukt het me na het bestuderen van de techniek in het beginnershandboek voor de naarstige naaisters. :-)


Oja, ben gisteren naar "aufstieg und fall der stadt mahagonny" gaan kijken in de Vlaamse Opera: een aanrader! Indrukwekkend, meesterlijk chaotisch!


1 opmerking:

  1. Dat tasje is echt prachtig! Heel mooi en lekker vrolijk met die kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen